top of page

Wijn en smaakvolle maaltijden

FB_IMG_1575397314257.jpg
FB_IMG_1575397390061.jpg
FB_IMG_1575397296302.jpg

Italië staat natuurlijk bekend om zijn pure maaltijden.  In de Marken  kunt u nog heerlijk eten voor eerlijke prijzen. Wilt u bijtijds eten, het Italiaanse tijdstip voor de cena (diner) begint vanaf een uur of  20.00 uur, dan is een ‘aperitivo’ een goed alternatief. Wanneer je een aperitief bestelt, krijg je daar op veel plaatsen een keur aan hapjes bij geserveerd. 

Casa MiYo heeft voor u tips welke restaurants de moeite waard zijn om te bezoeken. Vraag hier gerust naar.

Wanneer u een bezoek brengt aan Italië, kunt u natuurlijk niet om de wijn heen. De Marken staat bekend om  de Verdicchio, Rosso Piceno en Rosso Conero. 

Op loopafstand van Casa MiYo bevindt zich een biologisch familiewijnhuis. In de maanden juni, juli en augustus organiseren zij elke vrijdagavond een heerlijke Italiaanse avond met hapjes en Le Cana's eigen smaakvolle wijn. Deze avond vindt plaats op hun sfeervolle dakterras met magnifiek uitzicht over de vallei en met zicht op de Adriatische zee. Deze avond wordt door vele Italianen bezocht. Casa MiYo kan voor u uw reservering maken om bij een van deze avonden aanwezig te zijn. U vindt hier de heerlijkste wijnen en wij spreken uit ervaring.

Het laatste weekend van mei openen de wijnhuizen hun deuren  (Cantine  Aperte) . U kunt dit weekend niet alleen wijn proeven en aanschaffen, u krijgt ook nog alle ins & outs van het productieproces en het leven van de wijnmakers mee.

 

bottom of page