top of page

Culturele uitstapjes

Historische steden en dorpen

Op 25 km van Carassai ligt een van de bekendste en belangrijkste badplaatsen, San Benedetto del Tronto. Het heeft een mooie boulevard met palmbomen en is erg geliefd bij de Italianen.

Grottammare

San Benedetto del Tronto

Heel Italië is natuurlijk 1 groot historisch cultureel geheel. De marken zeker niet uitgezonderd. De grotere steden zoals: Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Pescara bevinden zich allemaal  binnen overzienbare rij afstand van onze Agriturismo.

Natuurlijk bevinden zich in de directe omgeving ook vele pittoreske dorpen welke de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden maar deze zijn oneindig. 

Op iets minder dan 25 km van Carassai ligt Grottamare. Deze plaats is kleiner dan San Benedetto maar heeft een mooie boulevard met de pijnbomen tot op het strand. ’s Avonds zie je hier heel veel kraampjes op de boulevard. Een prachtig oud dorpje. In eerste instantie lijkt het niet zo spannend maar eenmaal in het centrum is het prachtig, idyllisch. 's Avonds is het prachtig verlicht en begint het te leven.

Pedaso

Hier bevindt zich de promenade van de kunstenaars, een prachtige wandeling langs de zee met een spectaculair uitzicht over de baai. Bovendien is het pad verlicht en ligt er ‘s avonds prachtig bij. Er zijn prachtige stranden waar je kunt zwemmen.

Ripatransone

Op 15 km van Carassai ligt dit erg bekende stadje/dorpje. Ripatransone heeft veel oude gebouwen maar de belangrijkste trekpleister is toch wel volgens de Italianen ‘het smalste’ straatje ter… wereld.

bottom of page