top of page

Winkelen

Houd er rekening mee dat vrijwel alle winkels ‘s middags gesloten zijn, van 12.30 – 16.00 uur is vrijwel alles dicht. Wanneer je een stadje wilt bezoeken, kun je beter op tijd vertrekken Ook musea en andere bezienswaardigheden sluiten ’s middags meestal. Ben je van plan om specifiek iets bezoeken, informeer dan vooraf naar de openingstijden.

Vanaf een uur of  16.00 uur komt alles weer op gang.

Le Marche biedt ook voor de 'shoppers' een groot aantal mogelijkheden. In de steden vind je in de hoofdstraten de bekende winkels, maar wel met een andere collectie!  Ga ook eens naar de straten er net achter en je vindt een groot aantal speciaalzaken op het gebied van delicatessen, kleding en woninginrichting. In de speciaalzaken, of het nu om kleding, zonnebrillen of schoenen gaat, kun je altijd vragen naar een 'speciale' prijs. In veel gevallen gaat er dan behoorlijk wat af.

Le Marche staat ook bekend om het grote aantal outlets. Omdat het gebied rond Fermo van oudsher het centrum is van leerbewerking vind je daar ook veel outlets met bekende merken. De outlets zijn over de hele regio verspreid. Bij Ancona zijn er een aantal geconcentreerd. 

bottom of page